H-buurt in Amsterdam wordt omgetoverd tot Gezonde buurt

Speelplan B.V. gaat, in samenwerking met Jantje Beton, de Gemeente Amsterdam helpen bij dit proces. In meerdere participatiesessies is input opgehaald in de buurt. De eerste participatiesessie bestond uit wijkwandelingen met buurtkinderen en buurtbewoners. Tijdens deze wandeling hebben de kinderen verteld wat ze wel en niet leuk vinden. Ze hebben hun favoriete speelplekken laten zien en verteld welke toestellen ze het leukst vinden.

Ook de volwassenen hebben tijdens de wandeling verteld over de wensen voor de buurt. Tijdens deze wandeling is veel informatie opgehaald over hoe de bewoners van de buurt elkaar willen ontmoeten.

Na deze wandelingen heeft Speelplan een ontwerpsessie georganiseerd met de buurtbewoners en buurtkinderen. Met behulp van onze speeltuinbouwertool konden de kinderen hun favoriete speeltuin ontwerpen. In het zonnetje, onder het genot van een gezonde snack hebben de buurtbewoners heerlijk geknutseld, stickers geplakt, gekleurd en zo hun lievelingsspeelplek ontworpen.

De opgehaalde wensen van de kinderen en buurtbewoners zijn vervolgens verwerkt in drie voorlopige ontwerpen. De buurtbewoners hebben mogen stemmen welk ontwerp ze het liefst terug zien in hun buurt. Het ontwerp waar het meest op gestemd is, zal uitgewerkt tot een definitief ontwerp, om zo van de H-buurt een groene speel- en ontmoetingsplek te maken!

Gezonde buurten is een project van Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG.