Play BIBA

Speelplan en Play BIBA geven buitenspelen een interactieve digitale twist. Met deze nieuwe buitenspeel-app worden kinderen en ouders op een speelse manier uitgedaagd om meer buiten te spelen en bewegen. Als gemeente of speeltuineigenaar krijgt u tegelijkertijd inzicht in het gebruik van de speelruimte.

Wat is Play BIBA

BIBA is een gratis applicatie die spel in speeltuinen en parken stimuleert. Deze app is bedoeld voor ouders en (jonge) kinderen om samen een nieuwe dimensie aan buitenspelen en bewegen te geven. Scan de plaatjes op toestellen met de telefoon en voer allerlei spannende opdrachten uit. Met de Play BIBA app verandert een saaie glijbaan of wip in een wild avontuur. Zoek schatten in piramides, graaf dino’s op of doe een estafetterun!

Wat zijn de voordelen van Play BIBA

  • Het spel sluit aan bij de jeugd van nu. Het is grappig, interactief en divers waardoor het  een lange tijd leuk blijft om te spelen. Hierdoor verblijven kinderen langer op een speelplek.
  • Kinderen  spelen en bewegen langer en intensiever in een BIBA-speeltuin.
  • Gemeenten en recreatiebedrijven kunnen zien hoe en wanneer de speeltuin wordt gebruikt en wat de favoriete toestellen zijn. Deze gegevens kunnen ingezet worden voor efficiënter beheer en onderhoud. Uiteraard voldoet de verzameling van gegevens aan de AVG regelgeving. Er worden geen specifieke persoonsgegevens van Play BIBA gebruikers verzameld.
  • De kosten voor een Play BIBA speeltuin zijn te vergelijken met de aanschaf van een klein speeltoestel. Maar de speelwaarde die Play BIBA toevoegt is veel groter!

Waar bestaat Play BIBA uit

De Play BIBA speeltuin-kit bestaat uit:  een Play BIBA informatiebord en 6 tags in kunststof houders  om bij de speeltoestellen te plaatsen. Daarbij ontvangt de beheerder maandelijks een rapportage met informatie over het gebruik van de speeltuin. De app voor gebruikers (families) is gratis te downloaden.  

Play BIBA