Pleintje

Sinds 2021 werken Speelplan en de Pleintje samen met het gezamenlijke doel om kinderen meer in beweging te laten komen en buitenspelen te stimuleren voor zowel bewegen als op sociaal vlak.

Wat is Pleintje

Pleintje is een gratis online platform waar gebruikers zowel op het fysieke pleintje in de wijk, als hun eigen digitale plein in de app elkaar kunnen ontmoeten, speelplekken kunnen vinden en het buitenspelen op een vernieuwende wijze gaan (her)ontdekken met nieuwe buiten speel activiteiten.

Voor wie is pleintje

Pleintje is de speelplek voor iedereen. Iedereen die in het bezit is van een smartphone of tablet kan de app downloaden om vervolgens met zijn/haar vrienden te gaan spelen.

Verstoppertje 2.0

Met het eerste Pleintje spel Verstoppertje 2.0 wordt het ouderwetse Verstoppertje nog leuker! Een willekeurige Zoeker, Countdown, Live Scorebord, Hints en nog veel meer maken Verstoppertje 2.0 geweldig om te spelen met al jouw vriendjes en vriendinnetjes. Word jij de nieuwe Ninja in Verstoppertje 2.0?

Change the game

Change The Game is het tweede spel van Pleintje waarmee je in Teams van minimaal 2 spelers alle balsporten tegen elkaar kan spelen. Voetbal, Basketbal, Hockey, Tennis, Handbal en nog veel meer! Pleintje bepaalt willekeurig de Teams en zal het potje veranderen met Gamechangers. Als je de fluit hoort begint het potje!