Speeltuinen

Elke dorp of stad kent wel één of meerdere speeltuinen. Het is vaak een belangrijke ontmoetingsplek voor jong en oud. Speelplan draagt haar steentje bij door speeltuinverenigingen te ondersteunen bij het ontwerpen en realiseren van hun nieuwe speeltuin.

Het proces van A tot Z

Speelplan begeleidt het gehele proces: vanaf de eerste wensen en het eerste idee tot aan het doorknippen van het lintje bij de opening. Wij bekijken de bestaande situatie en gaan allereerst in gesprek met alle gebruikers. Speelplan kijkt goed naar de kansen van de locatie en de mogelijkheden op het gebied van ruimte en budget. Kunnen onderdelen van de huidige inrichting worden hergebruikt? De speeltuin inrichten kan door het plaatsen van speeltoestellen, maar ook door juist te zoeken naar slimme oplossingen.

Spelen binnen een thema

Een speeltuin kan een extra dimensie krijgen door een thema aan de inrichting te koppelen. Dit thema wordt samen met de kinderen bedacht, waarna het ontwerp van de speeltuin wordt gebaseerd op dit thema. Hierbij kunnen de objecten, de ondergronden en zelfs de directe omgeving van een speeltuin betrokken worden. Een thema zorgt voor extra sfeer en samenhang: het maakt van de speeltuin één geheel. Zelfs uw eigen bedachte thematische speelobject kan deel uitmaken van het ontwerp. Speelplan adviseert en helpt u met de veiligheidseisen die aan de speeltuin worden gesteld vanuit de overheid. We zorgen voor de benodigde informatie voor een typekeuring en zo nodig ook de bouw van het speelobject.

Inclusieve speeltuin

Speelplan vindt het erg belangrijk dat alle kinderen welkom zijn in een speeltuin. Naast een veilige en uitdagende inrichting, besteden wij vanaf het begin van het ontwerpproces aandacht aan spelen voor kinderen met een beperking. Binnen de verschillende inrichtingsstijlen, zoals traditioneel spelen, sport en natuurlijk spelen, kijken wij hoe alle kinderen samen kunnen spelen.

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact met ons op.