Wat we doen

Onze belangrijkste doelstelling is om een veilige, uitdagende en toegankelijke speel- en sportruimte te realiseren en de kwaliteit van deze voorzieningen te waarborgen. Dit bereikt Speelplan door middel van vier kerntaken: Ontwerp, Advies, Inspectie en Cursus.

Ontwerp

Buiten spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Voorwaarde is wel dat de speel- en sportruimte goed is ingericht. Speelplan ontwerpt veilige en aantrekkelijke speel- en sportruimte waarin kinderen uitdaging vinden in beweging en avontuur, maar ook in rustiger samenspel. Wij kunnen een project oppakken van A tot Z: van inspraak en ontwerp tot technische uitwerking en het begeleiden van het realisatieproces.

Advies

Kinderen spelen en sporten overal. Het is daarom belangrijk om over de gehele openbare ruimte als speelruimte na te denken. Speelplan verzorgt beleids- uitvoerings-, en beheerplannen en helpt bij het ontwikkelen van een visie voor de speel- en sportruimte in uw gemeente.

Inspectie

Kinderen zoeken in hun spel altijd de grenzen op. Hun veiligheid mag echter niet in het geding zijn. Speelplan staat voor een veilige speelruimte met een aanvaardbaar risico. Wij geven advies op gebied van veiligheid door het uitvoeren van inspecties. Deze kunnen wij uitvoeren in elk (integraal) beheersysteem.

Cursus

Wij delen onze kennis graag! Speelplan biedt professionals en starters diverse cursussen aan op het gebied van beleid, veiligheid en beheer van speelruimte. Ook kunnen aankomende veiligheidsinspecteurs bij ons terecht voor de voorbereiding op het examen SVS Inspecteur Spelen Basis, 1-ster en 2-ster van Stichting Veilig Spelen (SVS).

Bent u geïnteresseerd?

Neem dan gerust contact met ons op.