Wie wij zijn

Geschiedenis Speelplan

Speelplan is ruim 35 jaar geleden (1989) opgericht als ontwerpbureau van speeltuinen. Buitenspelen kwam bij steeds meer gemeentes in beeld en er was vraag naar deskundigheid. In 1997 werd het Besluit Veiligheid Attractie en Speeltoestellen (BVAS, nu beter bekend als het WAS) aangenomen en gelden er in Nederland veiligheidsregels. Ook is het verplicht om regelmatig inspecties uit te voeren en aantoonbaar onderhoud te plegen. In die tijd is Speelplan ook begonnen met het inspecteren van speeltoestellen en later ook in het opleiden van toekomstige inspecteurs.

De afgelopen 20 jaar is er veel veranderd in onze branche en Speelplan heeft hier steeds op ingespeeld door het aanbod van diensten en producten aan te passen op de vraag en wensen. Inmiddels houdt Speelplan zich bezig met bijna alle facetten van spelen, sporten en bewegen.

Spelen

Spelen is leuk en moet dat ook blijven. Om dat te waarborgen moet er heel wat gebeuren. Buiten spelen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dit geldt zowel voor de fysieke-, als ook de sociale ontwikkeling. Daarnaast is in het Europese verdrag voor de Rechten van het Kind (1989) vastgesteld dat kinderen recht hebben op een veilige plek om te spelen. Bij Bureau Speelplan vinden wij dat elke speel- en beweegruimte uitdagend en voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Bureau Speelplan

Speelplan is een onafhankelijk ontwerp-, inspectie- en adviesbureau gespecialiseerd in spelen, sporten en bewegen voor jong en oud. Daarnaast geeft Speelplan cursussen op het gebied van beleid, beheer, veiligheid en inspectie. Binnen Speelplan houden wij ons al 35 jaar bezig met het veiliger, beter en interessanter maken van de speel- en beweegomgeving. Tevens werkt Speelplan nauw samen met zusterbedrijf DataControl (DCTT) met betrekking tot het Aantoonbaar BeheerSysteem ABS, HIC-metingen, Probes en cursussen en met zusterbedrijf Buitensportplan die zich bezighoudt met het veilig en aantrekkelijk maken van de binnen- en buitensportaccommodaties.

Multidisciplinair

Het team van Speelplan is multidisciplinair samengesteld. Zij hebben veel deskundigheid en ervaring in industrieel ontwerpen (productontwikkeling), stedenbouwkunde, landschapsarchitectuur, ruimtelijke ordening, groenontwerp, fondswerving, participatie, veiligheid, beheer en toegankelijkheid.

Onze certificaten

Speelplan neemt veiligheid en vakbekwaamheid serieus. Om ons niveau op peil te houden en onze kwaliteit te waarborgen wordt Speelplan jaarlijks getoetst door het NVWA. Speelplan is als bedrijf ISO 9001 gecertificeerd. Ook gaat Speelplan voor duurzaam, daarom bezitten wij momenteel in de CO2- prestatieladder het hoogste niveau 5. Al onze inspecteurs bezitten SVS** en zijn VCA Vol gecertificeerd.

Maak kennis met Speelplan!

We helpen u graag met advies of wellicht wilt u meer weten over onze inspecties? Neem dan gerust contact met ons op.