Schoolplein De Floreant

Het schoolplein van de basischool de Floreant in Luttelgeest heeft een make-over gekregen. Het zogenaamde “florasportplein” heeft alle facetten om te sporten en te spelen. 

Opdrachtgever: Basisschool De Floreant
Locatie: Luttelgeest
Realisatie: 2022
Soort plek: Schoolplein

Verandering

Er is een multifunctionele sportkooi gerealiseerd die gebruikt kan worden door verschillende organisaties en doelgroepen voor uiteenlopende activiteiten. De sportkooi heeft een opstaand randje waardoor de vloer met vorst onder water gezet kan worden, zodat het gebruikt kan worden als schaatsbaan. Daarnaast is hij ook in het donker te gebruiken door de vier lichtmasten.

Naast de sportkooi is er achter de school een beweegbos aangelegd. Dit gedeelte maakt verbinding met de schoolplein en het achter gelegen bos. Jong en oud wordt hier uitgedaagd om te bewegen in een natuurlijke omgeving. Naast dat dit beweegbos je uitdaagt zorgt het ook voor ontmoetingen tussen bewoners, net zoals het amfitheater. Buurtbewoners en leerlingen kunnen hier bij elkaar komen om elkaar te ontmoeten, tevens kan het ook ingezet worden voor buitenles en voorstellingen. Het versteende schoolplein aan de voorzijde van de school heeft plaats gemaakt voor gras. Hier staan verschillende speeltoestellen voor alle leeftijden.