Samenspeeltuin De Albatros

Speeltuin De Albatros in Utrecht is getransformeerd naar een fijne samenspeeltuin.

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Locatie: Speeltuin De Albatros
Realisatie: 2022
Soort plek: Speeltuinvereniging

Samenspeelakkoord

Utrecht maakt vijf speeltuinen beter toegankelijk, zodat alle kinderen, met en zonder beperking er samen kunnen spelen. Met deze Utrechtse Speelbelofte draagt de gemeente bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord.

Van opdracht tot speeltuin

De gemeente heeft Speelplan de opdracht gegeven om contact op te nemen met speeltuin De Albatros om kennis te maken en te kijken welke mogelijkheden er zijn om in deze behoefte te ondersteunen. Dit in samenwerking met het bestuur van stichting Sub en het bestuur van de speeltuin.

De wensen zijn besproken en er is direct een avond gepland om buurtbewoners en kinderen op te roepen hun wensen voor de speeltuin door te geven. Speelplan heeft de wensen vertaald in een concept ontwerp welke is gepresenteerd aan de buurtbewoners en de kinderen. Het ontwerp viel direct in de smaak. Met een paar kleine opmerkingen hier en daar heeft dit geleid tot een definitief ontwerp.

Speelplan zette het traject voort met een technische uitwerking om vervolgens toestelleveranciers en aannemers in de arm te nemen. Uiteindelijk is de keuze gevallen voor toestelleverancier ‘Replay speeltoestellen’. In samenwerking met ‘Replay speeltoestellen’ heeft Speelplan een custom speeltoestel ontworpen speciaal voor deze speeltuin. Betreft de aannemer is de keuze gevallen op firma KSP voor de werkzaamheden incl. de juiste ondergrond onder de speeltoestellen.

Speelplan en de Gemeente Utrecht hopen dat de kinderen zich meer dan welkom voelen in de vernieuwde huiskamersfeer van deze buurtspeeltuin, met deze speciale en inclusieve speelruimte voor jong en oud.

Wil je meer lezen over dit project? Download hier het informatieboekje.