Speelplek Zandloper Utrecht

Speeltuin De Zandloper in Utrecht is getransformeerd naar een fijne samenspeeltuin.

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht
Locatie: Speeltuin De Albatros
Realisatie: 2022
Soort plek: Speeltuinvereniging

Samenspeelakkoord

Gemeente Utrecht werkt er aan om diverse speeltuinen beter toegankelijk en groener te maken zodat alle kinderen er met én zonder beperking samen kunnen spelen.
Met deze Utrechtse speelbehoefte draagt de gemeente bij aan het landelijke SamenSpeelAkkoord.

Van opdracht tot speeltuin

De gemeente heeft Speelplan gevraagd om contact met buurtspeeltuin De Zandloper op te nemen om kennis te maken en te kijken welke mogelijkheden er zijn om deze behoefte te ondersteunen. Speelplan heeft contact opgenomen met de speeltuinmakers en het bestuur van buurtspeeltuin De Zandloper. Na goed overleg tussen alle betrokken partijen zijn wij de prettige samenwerking gestart.

Nadat de wensen zijn besproken is er direct een online enquête gestart om de wensen en de behoeften van de buurtbewoners en kinderen op te halen. Na ca. zes weken hebben wij alle wensen verzameld, geanalyseerd en vertaald naar een conceptontwerp, die is gepresenteerd aan de bewoners en de kinderen.

Het ontwerp viel direct in de smaak. Met hier en daar een paar kleine opmerkingen konden we al snel door naar een definitief plan.

Speelplan zette het traject voort in opdracht van de gemeente Utrecht; de herinrichting van de speeltuin De Zandloper is een feit.
Er volgde een technische uitwerking waarmee wij leveranciers van speeltoestellen en aannemers in de arm namen. De keuze is gevallen voor leverancier IJreka voor de speeltoestellen en firma Stedon voor de sporttoestellen.
HVR Speeltotaal voerde het grondwerk uit en plaatste de speeltoestellen.
Uiteraard hebben wij het motto om samen de beste prijs- kwaliteitverhouding te vinden, rekening houdend met het beschikbare budget van de speeltuin.

Wil je meer lezen over dit project? Download hier het informatieboekje.