Inspectie en veiligheid 

Als beheerder van een speelplaats met één of meerdere speeltoestellen bent u verantwoordelijk voor de veiligheid van de speeltoestellen. De inspectie(s) dienen volgens de norm minimaal 4x per jaar plaats te vinden waarvan 1 veiligheidsinspectie. Speelplan kan u helpen dit proces soepel en vlot te laten verlopen. Alle inspecties worden uitgevoerd volgens de normen en het WAS.

Inspectie speeltoestellen

Regelmatige inspecties en controle op het uitgevoerde onderhoud zijn noodzakelijk voor een goed beheer. Speelplan inspecteert jaarlijks 125.000 speeltoestellen en ondergronden met als doel onveilige situaties tijdig te signaleren en vast te leggen. Wij geven daarbij altijd advies voor het herstellen van onveilige situaties. Ook denken wij mee wanneer een toestel meerdere constateringen heeft die te veel kosten met zich meebrengen, dat vervangen of verwijderen van het toestel een betere oplossing is. Naast het uitvoeren van inspecties met ons eigen software “Aantoonbaar Beheer Systeem” (ABS) kunnen onze inspecteurs ook met andere digitale of integrale beheersystemen werken.

Speelplan verzorgt de volgende inspecties

Opleveringsinspectie: Dit is de inspectie na montage, en voor ingebruikname van het toestel. Hiermee voorkom je op voorhand eventuele gebreken of verkeerde montage.

Veiligheidsinspectie: Dit is de jaarlijkse algehele inspectie. Deze inspectie heeft als doel om het algehele veiligheidsniveau van speeltoestellen, funderingen en ondergronden vast te stellen en te rapporteren.

Operationele inspectie: Een gedetailleerde inspectie om de functionaliteit en stabiliteit van het speeltoestel te controleren, in het bijzonder op slijtage en beschadigingen.

HIC-metingen: HIC-metingen (Head Injury Criterion) worden gebruikt om een inzicht te geven in de valdemping van de ondergrond.

Na onze inspecties geven wij onafhankelijk advies bij het herstel van onveilige situaties. Dit houdt in dat u van ons de rapportage ontvangt en daarna de vrijheid heeft om zelf te bepalen welke reparaties en vervangingen u uit wilt laten voeren en door wie u dit wilt laten doen. Uiteraard kan Speelplan u hierbij ontzorgen door dit traject voor u op te pakken. U kunt daarna zelf bepalen wat u wens te vervangen.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie te ontvangen?

Neem dan gerust contact op via onderstaande knop.