Inspectie Gym/sportzalen

Wanneer u uw gymtoestellen en gym/sportzaal veilig wilt houden, bent u bij Speelplan aan het juiste adres! Onze onafhankelijke inspecteurs kunnen jaarlijks of periodiek deze toestellen controleren op beschadigingen en veiligheid. Dit alles volgens de norm EN913 en diverse cursussen en opleidingen. De sportinventaris en de sportvloeren in wedstrijdruimten van sportgebouwen en/of scholen moeten veilig zijn. In de meeste onderhoudscontracten wordt een aansprakelijkheidsdekking afgegeven bij controle van minimaal één keer per jaar. Wij adviseren ook om deze inspectie minimaal één keer per jaar uit te voeren.

Speelplan

Speelplan is een onafhankelijk inspectiebedrijf gespecialiseerd in het inspecteren/controleren van sporttoestellen in de binnenruimte. Denk hierbij aan alle sportattributen die in een gym/sportzaal te vinden zijn. Ook voor kleinere (peuter)gymzalen bij scholen, sportzalen en grote turnzalen is Speelplan inzetbaar. Doormiddel van een inspectie of controle zal de staat van het toestel zichtbaar zijn. Het onafhankelijke advies geeft aan of een toestel echt vervangen moet worden of juist alleen een kleine reparatie al voldoende is om de veiligheid te waarborgen. Eventuele kleine reparaties zoals beschadigingen, losse bouten of schroeven kunnen wij direct repareren.

Hoe gaan we te werk?

Voor het inspecteren van gym/sporttoestellen zal gebruik gemaakt worden van ons ABS-systeem (Aantoonbaar Beheer Systeem). Dit is echter geen verplichting. Inspecties kunnen ook met andere dergelijke systemen gedaan worden. Door middel van een QR-code (sticker) krijgt ieder object een unieke code dat gekoppeld is aan ons ABS systeem. Het voordeel van een aparte QR-code is dat je altijd na scannen van de QR-code direct de status van het juiste toestel te zien krijgt. Zo bouw je een goed overzichtelijk logboek op en heb je direct inzichtelijk wat de leeftijd en status van uw toestel is. Ook kijken we naar de gym/sportzaal zelf (is het licht defect?) en de vloer (geen scheuren etc.).

Bent u geïnteresseerd?

Of wenst u meer informatie te ontvangen