Inspectie indoor speelhallen

Moeten indoor speelhallen of springkussens ook regelmatig geïnspecteerd worden? Springkussens in indoor speelhallen vallen onder het WAS (Warenwet Attractie en Speeltoestellen). Deze wet zegt dat elk speeltoestel bij ingebruikname tot verwijderen “veilig “moet zijn. Om ervoor te zorgen dat toestellen veilig gemaakt worden én veilig blijven zijn er normen opgesteld. De “basisnorm” is de NEN-EN 1176-1. Daarnaast zijn toestel specifieke normen. Voor opblaasbare toestellen is dat de NEN-EN 14960(2019).

Speelplan

Speelplan is een onafhankelijk inspectiebedrijf gespecialiseerd in het inspecteren/controleren van luchtkussens of indoor speelhallen. Denk hierbij aan losse luchtkussens van verhuurbedrijven of luchtkussens en materialen in een indoor speelhal. Speelplan is als eerste bedrijf door de NVWA erkend als privaat inspectiebureau (PIB) voor indoorspeelhallen. Door middel van een inspectie of controle zal de staat van het object zichtbaar zijn. Het onafhankelijke advies geeft aan of een object constateringen heeft en gerepareerd moet worden of helemaal volgens norm is. Bij aanschaf van een luchtkussen wordt altijd een certificaat van goedkeuring (WAS) afgegeven.

Hoe gaan we te werk?

Voor het inspecteren van luchtkussens of indoorhallen zal gebruik gemaakt  worden van ons ABS-systeem (Aantoonbaar Beheer Systeem). Het gebruik van dit systeem is echter geen verplichting. Inspecties kunnen ook met andere dergelijke systemen gedaan worden. Door middel van een unieke id met foto is ieder object uniek en herkenbaar in ons ABS systeem. Zo bouw je een goed en overzichtelijk logboek op en heb je direct inzichtelijk wat de leeftijd en status van het object is.

Waar letten we allemaal op?

  • Voldoet het toestel aan de gestelde normen en is het toestel veilig?
  • Is het certificaat van goedkeuring aanwezig?
  • Is er voldoende toezicht aanwezig?
  • Hoe is de hygiëne gesteld bij en in toestellen?
  • Bijhouden en logboekgegevens met naam en data.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie?

Neem dan gerust contact op via onderstaande knop.